Pages

Ads 468x60px

Allah

2016!

Assalamualaikum....

Meninggalkan 2015 dengan penuh rasa syukur kerana masih diberi peluang merasa 2016 dengan azam dan semangat baru... Alhamdulillah beberapa azam dan doa pada 2015 telah tertunai serta dimakbulkan.... lama sangat tak update blog almaklumlah dulu pelajar sepenuh masa sekarangni bekerja pula. 

Mudah2han 2016 banyak memori manis tercipta.. tinggalkan pahit 2015 terkubur jauh didalam perut bumi. hehe. doaku untuk kalian semoga berbahagia dengan pilihan yang kalian buat. harapan 2016, moge Allah permudahkan urusan jodoh saya dan yang masih bujang diluar sana. biarlah lambat asalkan jodoh kita tu inshaa Allah soleh dan baik akhlaknya.. Nak jadi sahabat saya? boleh email secangkirqaseh@gmail.com. 

Salam penuh qaseh ^_^
#nofacebook

Me, Myself and I 2014

Assalamua'laikum.

Ramadhan Kareem buat para pembaca dan sahabat2..

Alhamdulillah diberi  umur yang panjang untuk menaip lagi... bayangkanlah las post tahun 2012... sekarang dah 2014... tapi tidak mengapa.. inshaa Allah saya akan menyambung untuk share ilmu kepada semua. saya pun sudah tamatkan status sebagai........................... pelajar... bukan isteri orang tau.. single lagi~ hehe.. saya akan share beberapa pengalaman atau situasi hidup yang boleh sahabat2 jadikan pengajaran hidup ye.. Sahabat2.. sempena bulan yang mulia ini saya memohon maaf kepada sesiapa sahaja andai saya pernah menyakiti kalian... tidak kiralah sama ada secara berdepan ataupun tulisan. Saya hanya manusia biasa yang tidak akan lari dari membuat kesilapan..

Sempena bulan ramadhan ini marilah kita menanam azam dalam diri masing2 untuk melakukan perubahan dan istiqamah dengan apa sahaja tidakan yang membawa kebaikan dalam diri kita sendiri mahupun orang luar.. Contoh yang kita boleh buat adalah perbanyakan membaca Al Quran, bersedekah, wakaf dan sebagainya. Perbetulkan niat kia selalu sahabat2 supaya kita tidak lari dari landasan. Semoga kita semua mendapat keberkatan dari Nya... inshaa Allah, amiinnn

Saya rasa cukup dahulu sampai disini.. inshaa Allah nantikan next post saya :)

p/s ada yang merindu ke? hehe